Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 2516g3474kcal471.7g0g176.1g0g
Makaroni (myllynparas raaka)1572g5503kcal201.3g1095.9g29.9g50.3g
Tomaattimehu Marli3145g456kcal31.4g106.9g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g1887g1038kcal58.5g120.8g37.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 126g432kcal12.8g88.1g1.5g4.4g
Oivariini, juokseva, rasvaseos126g906kcal0.6g0.6g100.6g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%629g1761kcal182.4g15.7g106.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g27138kcal1917.4g2856g905.4g109.4g
Valittu annoskoko10000g13569kcal958.7g1428g452.7g54.7g
Annoskoko puolitettuna5000g6785kcal479.4g714g226.4g27.4g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=137322