Juhlava kaurapuuro

Kiehauta vesi.

Lisää kauraryynit imeytymään.

Kun vesi on abt imeytynyt, lisää maito.

Jätä porisemaan hiljaisella tulella n. 45 minuutiksi, sekoittele välillä niin kypsyy tasaisesti, mausta lopuksi suolalla.

Keittoastiaksi sopii teflon- tai valurautapata, siis joku semmoinen astia mihin maito ei pala helposti kiinni.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 460 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g2.1g7.6kcal0.3g1.2g0.1g0.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 8.8g4kcal0.3g0.4g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 5.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana32g23kcal1.2g3.2g0.4g0.4g
Valittu annoskoko16g12kcal0.6g1.6g0.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna8g6kcal0.3g0.8g0.1g0.1g
Arvot/100g100g72kcal3.7g9.9g1.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73103