Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 2.7g2kcal0.1g0.4g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 10g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 0.9g0.3kcal0g0.1g0g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis2.1g2.3kcal0.5g0g0.1g0g
Emmental juustoraaste, lidl0.5g1.8kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g13kcal1.4g1g0.4g0g
Valittu annoskoko16g7kcal0.7g0.5g0.2g0g
Annoskoko puolitettuna8g3kcal0.4g0.3g0.1g0g
Arvot/100g100g40kcal4.3g3g1.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312