Ruisleipä omatekoinen

JUURI:
-3-4 ruisleipä- tai hapankorppupalaa
(jatkossa 1 dl pakastettua taikinaa)
-1 l haaleaa vettä
-1 l ruisjauhoja
TAIKINA:
-1,5 dl haaleaa vettä
-50 g hiivaa
-1 dl pellavarouhetta
-1,5 dl soijarouhetta
-2 rkl suolaa
-1 rkl sokeria
-1,2 l ruisjauhoja
JUUREN VALMISTUS:
-Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois
-Murenna palat hienoksi kulhoon
-Lisää vesi ja jauhot vatkaten
-Anna juuren seistä vähintään 1 vrk
liinan alla
-Juuri kuplii ja tuoksuu happamelta
TAIKINAN VALMISTUS:
-Lisää veteen hiiva, suola, sokeri ja
pellava- sekä soijarouheet
(pellava- ja soijarouheen voi jättää
pois)
-Anna turvota n. 15 min
-Alusta taikinaan ruisjauhot
(Taikinasta melko tiivistä)
-Ota taikinasta pala pakasteeseen
-Kohota taikinaa 3-6 tuntiin
LEIPOMINEN:
-Leivo 3-4 limppua
-Kohota leivät liinan alla
-Paista aluksi 15 min 240 asteessa
-Jatka 45 min 180 asteessa
Kypsä leipä kuulostaa ontolta
JÄÄHDYTYS:
-Kääri leivät pyyhkeisiin ja laita
muovipussiin pehmenemään 1-3 h

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2797 grammaa

Mlt65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g7.6g23kcal0.7g4.7g0.2g1.1g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g0.3g1.6kcal0.1g0.1g0.1g0.1g
Soijarouhe, tumma/vaalea, Soyappetit0.3g0.9kcal0.2g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Sokeri0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Hiiva, 50g0.3g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 7.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g52kcal2g10g0.6g2.4g
Valittu annoskoko16g26kcal1g5g0.3g1.2g
Annoskoko puolitettuna8g13kcal0.5g2.5g0.2g0.6g
Arvot/100g100g160kcal6.1g30.5g1.8g7.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=125369