Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi7.3g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis7.8g8.7kcal1.7g0g0.2g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.2g1.5kcal0g0g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.3g0.9kcal0g0.2g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Heinz0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g23kcal3.4g0.6g0.8g0g
Valittu annoskoko17g12kcal1.7g0.3g0.4g0g
Annoskoko puolitettuna8g6kcal0.9g0.2g0.2g0g
Arvot/100g100g71kcal10.2g1.8g2.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079