Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g3.1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 0.9g0.1kcal0g0g0g0g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki2.5g2kcal0.3g0g0g0g
Hunajameloni kuorittu 2.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Parsakaali brokkoli 1.2g0.4kcal0.1g0g0g0g
Saksanpähkinä 0.4g3kcal0.1g0g0.3g0.1g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g0.4g0.3kcal0g0.1g0g0g
Persilja 0.1g0kcal0g0g0g0g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g2.9g2.6kcal0.2g0.5g0g0g
Kananmuna, keitetty 2.1g2.9kcal0.3g0g0.2g0g
Rypsiöljy 0.3g3kcal0g0g0.3g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g32kcal2g1.8g1.6g0.2g
Valittu annoskoko16g16kcal1g0.9g0.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna8g8kcal0.5g0.5g0.4g0.1g
Arvot/100g100g96kcal6.1g5.5g4.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004