Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 2.1g7.2kcal0.2g1.5g0g0.1g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl2.1g7.1kcal0.3g1.2g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka0.5g4.1kcal0g0g0.5g0g
Sipuli (kuorittu)1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Porkkana 2.6g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Palsternakka 1.6g1kcal0g0.2g0g0.1g
Sellerimuhennos 1g0.6kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka0.2g1.4kcal0g0g0.2g0g
Vesi3.1g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0g0kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g1g3.1kcal0.3g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g53kcal1.6g6.6g2g1g
Valittu annoskoko17g26kcal0.8g3.3g1g0.5g
Annoskoko puolitettuna8g13kcal0.4g1.7g0.5g0.3g
Arvot/100g100g160kcal4.8g20g6.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=388323