Peltileipä

1. Liuota hiiva lämpimään veteen.

Lisää suola ja sokeri.

2. Lisää osa jauhoista voimakkaasti vatkaten, alusta loput.

Taikina saa jäädä melko löysäksi.

3. Lisää öljy.

4. Anna kohota 15min ja kaada taikina sitten uunipellille.

Anna kohota n. 30min.

Voit leikata veitsellä/taikinapyörällä ristikon taikinan pintaan, leivän saa näin kätevästi annospaloiksi.

5. Voitele munalla tai kylmällä vedellä, ripottele siemenet leivän pinnalle.

6. Paista 200asteessa noin 20min.

:)

Jauhoseokseen voi lisätä esim.

kaurahiutaleita ja siemenet voi olla muutakin kun kurpitsansiemeniä.

Leivän pinnalle voi myös painella esim.

oliiveja tai kirsikkatomaatinpuolikkaita foccacian tapaan.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Riitasointu1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva, annos 11g0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Vesi4.9g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.2g1kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g10g32kcal1.2g6.4g0.2g0.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.5g4.4kcal0g0g0.5g0g
Kurpitsansiemenet, kuivattu1g5.3kcal0.2g0.2g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana33g87kcal2.8g13.6g2.2g1.6g
Valittu annoskoko17g43kcal1.4g6.8g1.1g0.8g
Annoskoko puolitettuna8g22kcal0.7g3.4g0.6g0.4g
Arvot/100g100g261kcal8.4g41g6.6g4.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142152