Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)0.1g0kcal0g0g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g1.4g0.8kcal0g0.2g0g0g
Oliiviöljy 0.3g2.4kcal0g0g0.3g0g
Tomaattimurska 8.7g2.6kcal0g0.5g0g0.2g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Sokeri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 0.7g0.2kcal0g0g0g0g
Vesi5.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana34g13kcal0g1.4g0.6g0.4g
Valittu annoskoko17g6kcal0g0.7g0.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna9g3kcal0g0.4g0.2g0.1g
Arvot/100g100g37kcal0g4.1g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299766