Karjalanpaisti Special Al Meira

Laita pannuun n.10-15 g oliiviöljyä ja lämmitä pannu kuumaksi.

Laita kuumalle pannulle kaikki valmiiksi paloitellut Atrian karjalanpaistipalat ja ruskista käännellen niitä ympäri.

Kun palat ovat ruskistuneet jokapuolelta ja lihanesteet pysyvät sisällä, laita ruskistetut palat keraamiseen tai lasivuokaan (vaihtoehtoisesti valurautapataan).

Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Kuori ja paloittele joukkoon kaksi valkosipulinkynttä (n.14g), n.3 sipulia (kuorittuna n.120g), ja 3 kuorittua porkkanaa (paloiksi leikattuna, n.200g.

Peitä lihat ja juurekset kuumalla vedellä (esim.

vedenkeittimen kiehuvalla) niin että kaikki peittyy veden alle ja hieman yli. Laita joukkoon vielä kokonaisia maustepippureita (n. 4g), aromimaustetta ja laakerinlehtiä.

Laita valmiiksi lämmitettyyn uuniin 150c-175c ja anna muhia n.2,5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 0.9g8.3kcal0g0g0.9g0g
Karjalanpaisti atria 700g44g70kcal8.3g0g4g0g
Valkosipuli 0.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 94g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g13g3.5kcal0.1g0.7g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Maustepippuri, annos 1g0.2g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana320g169kcal17.2g2.4g9.8g0.8g
Valittu annoskoko160g85kcal8.6g1.2g4.9g0.4g
Annoskoko puolitettuna80g42kcal4.3g0.6g2.5g0.2g
Arvot/100g100g53kcal5.4g0.8g3.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160165