Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi104g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 31g12kcal0.1g2.1g0.2g0.8g
Sokeri 8.9g36kcal0g8.9g0g0g
Mannasuurimo 16g49kcal1.6g9.9g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana320g195kcal3.4g41.8g0.8g2.6g
Valittu annoskoko160g98kcal1.7g20.9g0.4g1.3g
Annoskoko puolitettuna80g49kcal0.9g10.5g0.2g0.7g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423