Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 38g104kcal10g0g7.2g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g28g30kcal1g5.9g0.3g0.4g
Kananmuna 50g(kpl)14g18kcal1.5g0g1.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen47g16kcal1.5g2.3g0g0g
Sipuli 5.2g1.6kcal0.1g0.2g0g0.1g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Puolukka 19g7.3kcal0.1g1.3g0.1g0.5g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g9g37kcal0g9.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana320g427kcal28.4g37.8g17.8g2g
Valittu annoskoko160g213kcal14.2g18.9g8.9g1g
Annoskoko puolitettuna80g107kcal7.1g9.5g4.5g0.5g
Arvot/100g100g133kcal8.9g11.8g5.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296385