Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi19g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)5.7g1.1kcal0g0.4g0g0g
Valkopippuri 0.4g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Keltuainen, 20g, annos 20g30g19kcal1.1g0.1g7.5g0g
Voi 94g683kcal1.1g0.4g76.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton11g2.4kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana321g1414kcal4.4g2.6g168.2g0.2g
Valittu annoskoko161g707kcal2.2g1.3g84.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna80g354kcal1.1g0.7g42.1g0.1g
Arvot/100g100g441kcal1.4g0.8g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178164