Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 74g654kcal0g0g74g0g
Sipuli (kuorittu)357g96kcal4.6g17.1g0.7g6.1g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g634g748kcal53.3g105.3g13.3g25.4g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g119g369kcal20.2g64.2g3.4g15.5g
Valkosipuli 21g23kcal1.7g3.4g0.1g0.4g
Juustokumina jeera (), annos 6g16g56kcal2.8g7g3.5g1.7g
Suola, annos 3g7.9g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 26g12kcal0.5g2.1g0.1g0.4g
Mustapippuri 1.3g3.7kcal0.1g0.5g0g0.4g
Korianteri, tuore, annos 20g26g5.3kcal0.5g1.1g0.1g0.8g
Persilja 26g7.2kcal0.4g0.3g0.1g2.1g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g53g344kcal11.6g1.4g30.7g6.9g
Sitruunamehu, laimentamaton40g8.3kcal0.1g0.6g0g0g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g79g246kcal13.5g42.8g2.3g10.3g
Rypsiöljy 119g1052kcal0g0g118.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3200g7247kcal218.6g491.6g494.4g140g
Valittu annoskoko1600g3624kcal109.3g245.8g247.2g70g
Annoskoko puolitettuna800g1812kcal54.7g122.9g123.6g35g
Arvot/100g100g227kcal6.8g15.4g15.5g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413