Paahdettu tomaattikeitto

• Lämmitä uuni 200 asteeseen.

• Huuhtele tomaatit ja leikkaa ne puoliksi.

Asettele puolikkaat tomaatit leikkauspinta alaspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Tomaateista saattaa valua nestettä paiston aikana joten kannattaa valita pelti jossa on reunat.

• Lyö kevyesti veitsen lappeella valkosipuleita ja laita tomaattien päälle.

Lorauta päälle kunnolla oliiviöljyä ja ripottele hieman suolaa ja sokeria.

Huuhtele paprikat ja chili, poista siemenkodat ja leikkaa paloiksi.

Kuori sipulit ja leikkaa paloiksi, laita paprikat ja sipulit uunivuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa.

• Laita tomaattipelti uunin keskitasolle ja paprika-sipuli vuoka uunin alaosaan.

Paista kasviksia uunissa noin tunti, tomaattien kuuluu paahtua pinnasta mutta jos ne alkaa tummua liikaa niin laske lämpötilaa.

• Ota kasvikset uunista ja kaada ne kattilaan.

Lisää nippu basilikaa ja aja keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.

Lisää vesi ja kasvisliemikuutio tai fondi.

Anna kiehua hetken aikaa ja maista keittoa.

Tomaattien kypsyydestä riippuen voit lisätä vähän tomaattipyreetä jos kaipaat lisää makua.

• Annostele keitto lautasille, lorauta oliiviöljyä ja repäise kunnon pala buffalo mozzarellaa päälle.

Voidaan nauttia myös kylmänä!!!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 713 grammaa

Retiis1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g844g171kcal5.1g32.1g2.5g11.8g
Paprika punainen 297g87kcal2.8g13.4g1.2g5.6g
Valkosipuli 9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Sipuli (kuorittu)113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Chili paprika punainen11g4.5kcal0.2g1g0g0g
Oliiviöljy 8.4g75kcal0g0g8.4g0g
Sokeri 6.8g27kcal0g6.7g0g0g
Vesi281g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 6.2g19kcal0.6g0.8g1.5g0.1g
Basilika, tuore 28g7.6kcal0.9g0.3g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3208g862kcal23.6g122.4g28.2g40.2g
Valittu annoskoko1604g431kcal11.8g61.2g14.1g20.1g
Annoskoko puolitettuna802g216kcal5.9g30.6g7.1g10.1g
Arvot/100g100g27kcal0.7g3.8g0.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=303315