Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt499g230kcal16g24g7.5g0g
Hiiva 50g37kcal6.6g0.5g0.2g3.4g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 40g120kcal0g29.6g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 65g210kcal18.8g4.5g13g19.9g
Ruisjauho (Rainbow)400g1278kcal40g251.7g9.2g55.9g
Vehnäjauho puolikarkea 390g1337kcal39.7g272.7g4.7g13.6g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl100g899kcal0g0g99.9g0g
Puolukka 60g23kcal0.3g4.1g0.3g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3216g8268kcal242.8g1174.2g269.6g188.8g
Valittu annoskoko1608g4134kcal121.4g587.1g134.8g94.4g
Annoskoko puolitettuna804g2067kcal60.7g293.6g67.4g47.2g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=284600