Ohut pitonäkki

Sekoita 1,5 desiin maitoa suola ja ryynit.

Anna niiden turvota vähintään 30 min. Lisää loppu maito ja murenna joukkoon hiiva.

Alusta vehnäjauhoilla löysähkö taikina.

Sekoita lopuksi voi taikinaan.

Anna nousta tunnin verran.

Leikkaa taikina paloiksi ja painele niistä tasainen levy.

Kauli levy n. 0,5 cm paksuiseksi.

Siirra pellille ja kuvioi ruuduiksi taikinapyörällä.

Anna levyn nousta vielä ½ tuntia.

Pistele pinta haarukalla tiheästi.

Paista 250 asteessa 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 70 annosta ja yksi annos painaa n. 23 grammaa

Astaanneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen49g16kcal1.6g2.4g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl3.9g13kcal0.6g2.2g0.3g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 99g338kcal10g69g1.2g3.5g
Voi 4.9g36kcal0.1g0g4g0g
Hiiva, 50g3.5g2.1kcal0.5g0g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana322g812kcal25.6g147.2g11g7.8g
Valittu annoskoko161g406kcal12.8g73.6g5.5g3.9g
Annoskoko puolitettuna81g203kcal6.4g36.8g2.8g2g
Arvot/100g100g252kcal8g45.7g3.4g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151734