Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g94g22kcal1.7g2.8g0.5g1.8g
Sipuli 31g9kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Voi, 1 tl, 5 g4.7g34kcal0g0g3.7g0g
Valkosipuli 3.1g3.4kcal0.2g0.5g0g0.1g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g23g49kcal5.4g0g3g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)5.4g8.6kcal0.1g0.1g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana323g254kcal15.6g9.8g16.2g4.8g
Valittu annoskoko161g127kcal7.8g4.9g8.1g2.4g
Annoskoko puolitettuna81g64kcal3.9g2.5g4.1g1.2g
Arvot/100g100g79kcal4.8g3g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135573