Bataattijauhelihavuoka

Paista jauheliha sipulin kanssa tai ilman.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Joskus laitan esim paprikajauhetta tai cayannenpippuria.

Lohko bataatti noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi (kypsyy nopeammin mitä pienempiä).

Lado uunivuokaan vuorotellen bataattilohkoja ja jauhelihaa.

Sipulit voi laittaa myös raakoina renkaina jos haluaa.

Kaada päälle munakerma (munamaitokin varmaan kävisi, myös kookosmaito, en ole itse maistanut) ja halutessasi laita vielä juustoraastetta pinnalle.

Uunissa reilu puoli tuntia 225 asteessa (muistaakseni).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1295 grammaa

Sinnami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha500g830kcal95g0g50g0g
Sipuli (kuorittu)175g47kcal2.3g8.4g0.3g3g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl250g213kcal3.5g11g17.5g0g
Bataatti, kuorittu 625g506kcal9.8g105.2g0.3g18.8g
Kananmuna kuoreton 69g98kcal8.6g0.2g7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3237g3387kcal238.4g249.6g150.2g43.6g
Valittu annoskoko1619g1694kcal119.2g124.8g75.1g21.8g
Annoskoko puolitettuna809g847kcal59.6g62.4g37.6g10.9g
Arvot/100g100g105kcal7.4g7.7g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=205886