Omenapiirakka

- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 34g238kcal0.3g0.1g26.8g0g
Sokeri 21g87kcal0g21.3g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai33g114kcal3.9g23.2g0.7g1g
Kananmuna kuoreton 9g13kcal1.2g0g0.9g0g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)13g4.1kcal0.4g0.6g0g0g
Leivinjauhe 0.8g1.5kcal0g0.3g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.8g3.3kcal0g0.8g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g50g17kcal0.1g3.6g0.2g0.9g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.8g3kcal0g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana324g962kcal11.8g101.2g57.2g3.8g
Valittu annoskoko162g481kcal5.9g50.6g28.6g1.9g
Annoskoko puolitettuna81g241kcal3g25.3g14.3g1g
Arvot/100g100g297kcal3.6g31.3g17.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309272