Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 80g65kcal1.3g13.4g0g2.4g
Tomaattimurska (Euro shopper)24g7kcal0.2g0.9g0.1g0g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g12g14kcal0.4g0.4g1.2g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g9g2.4kcal0.1g0.5g0g0.2g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 38g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana325g176kcal4g30.4g2.6g5.2g
Valittu annoskoko162g88kcal2g15.2g1.3g2.6g
Annoskoko puolitettuna81g44kcal1g7.6g0.7g1.3g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147600