Omenapiirakka

- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 335g2379kcal2.5g1.3g267.9g0g
Sokeri 214g867kcal0g213.3g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai327g1143kcal39.2g231.8g6.9g9.8g
Kananmuna kuoreton 92g131kcal11.5g0.3g9.4g0g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)126g41kcal4.1g6.2g0g0g
Leivinjauhe 8.4g15kcal0.4g3.2g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka8.4g33kcal0g8.3g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g502g171kcal1g35.7g1.5g9g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g8.4g31kcal0.3g6.7g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3240g9620kcal118g1013.6g572g37.6g
Valittu annoskoko1620g4810kcal59g506.8g286g18.8g
Annoskoko puolitettuna810g2405kcal29.5g253.4g143g9.4g
Arvot/100g100g297kcal3.6g31.3g17.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309272