Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 42g295kcal0.3g0.2g33.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen499g165kcal16.4g24.4g0g0g
Hiiva 42g31kcal5.4g0.5g0.2g2.9g
Suola, annos 3g8.3g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki166g93kcal14.1g8.3g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 864g2965kcal88g604.8g10.4g30.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3240g7096kcal248.4g1276.4g88.2g66.2g
Valittu annoskoko1620g3548kcal124.2g638.2g44.1g33.1g
Annoskoko puolitettuna810g1774kcal62.1g319.1g22.1g16.6g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316567