Kaali-possupata

Ruskista lihapalat öljyssä.

Kuumenna öljy, laita lihat pannulle huoneenlämpöisinä pienissä erissä, älä töki ja huido lihaa turhaan vaan annan sen ruskistua.

Lopuksi lisää paloiteltu sipuli (voi lisätä myös valkosipuli) kuullottumaan lihan joukkoon.

Pilko ja suikaloi kaali ja keitä kypsäksi suolalla ja kasvisliemellä maustetussa vedessä.

Sekoita kypsä kaali lihan joukkoon.

Kaalin valutetun keitinliemen voi säästää ja käyttää myöhemmin vaikka kasviskeiton pohjaksi.

Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 722 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali750g158kcal9g25.5g1.5g15.8g
Porsaan lihasuikale (maustamaton)300g480kcal57g0g27g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl11g101kcal0g0g11.3g0g
Sipuli 113g34kcal1.4g5.4g0.2g1.9g
Krusovice Cerne tumma olut (Krusovice), annos 500g75g26kcal0.3g3.8g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 375g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3249g1600kcal135.4g69.4g80g35.4g
Valittu annoskoko1625g800kcal67.7g34.7g40g17.7g
Annoskoko puolitettuna812g400kcal33.9g17.4g20g8.9g
Arvot/100g100g49kcal4.2g2.1g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=148323