Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha225g374kcal42.8g0g22.5g0g
Peruna, vanha, kuorittu 375g286kcal7.1g58.2g0.8g3.8g
Porkkana 38g12kcal0.2g2.1g0.1g1g
Lanttu 38g11kcal0.4g1.7g0.1g0.7g
Sipuli 38g11kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 901g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)8.3g23kcal0.8g1.5g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3249g1434kcal103.6g130.6g50.4g12.2g
Valittu annoskoko1624g717kcal51.8g65.3g25.2g6.1g
Annoskoko puolitettuna812g359kcal25.9g32.7g12.6g3.1g
Arvot/100g100g44kcal3.2g4g1.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368462