Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 2459g1872kcal46.2g381.2g4.9g24.6g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)1476g2730kcal162.3g81.2g191.8g3g
Porkkana 738g241kcal4.6g41g1.5g18.8g
Keittojuures, Pirkka492g123kcal4.9g22.1g1.5g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr44g124kcal3.5g4.2g10.6g0.7g
Sipuli (kuorittu)246g66kcal3.2g11.8g0.5g4.2g
Tomaattipyree,euroshopper172g138kcal5.9g32.7g1.7g0g
Flora ruoka kevyt & paksu615g369kcal6.1g27.7g24.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 3689g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 69g609kcal0g0g68.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g12545kcal473.4g1203.8g612g102.6g
Valittu annoskoko10000g6273kcal236.7g601.9g306g51.3g
Annoskoko puolitettuna5000g3136kcal118.4g301g153g25.7g
Arvot/100g100g63kcal2.4g6g3.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=440073