Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 38g276kcal0.5g0.2g30.9g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 3.5g14kcal0.1g3.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 30g37kcal3.2g0.1g2.7g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g40g240kcal9.6g2.6g21.6g0g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 26g84kcal0.5g0.8g8.9g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl4.5g29kcal0.6g0.2g2.8g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g21g33kcal0.1g8g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana326g1429kcal29.4g31.4g134g0.4g
Valittu annoskoko163g715kcal14.7g15.7g67g0.2g
Annoskoko puolitettuna82g357kcal7.4g7.9g33.5g0.1g
Arvot/100g100g438kcal9g9.6g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271223