Kahden tähkän aamupala

Etkö saa tarpeeksi kuituja? Kokeile tätä aamupalaa, niin saat kerralla parikin tähkää!

Keitä puuro leseistä ja Isoista kaurahiutaleista.

Isojen kaurahiutaleiden etu on, että rakenne jää pehmeäksi, puurosta ei tule liimaista liisteriä.

Keittoaika on hieman pitempi (n. 15 min) kuin pienempien hiutaleiden kohdalla, mutta maku ja rakenne on parempi!

Leseet ja hiutaleet saavat kiehua yhdessä.

Lisää kypsään puuroon juuri ennen tarjoilua 1 rkl vehnänalkiorouhetta ja sekoita se puuron joukkoon.

Kaada lautaselle myös vähäkalorista marjakeittoa.

Parasta leipää on perinteinen "leipomoleipä", puhtaasta rukiista leivottu ruisleipä.

Voit paloitella leivän neljään osaan ja pakastaa, niin leipä ei ehdi kuivua.

Leikkaa pari ohutta, keskikokoista siivua, päällystä sipaisulla margariinia ja haluamillasi päällysteillä.

Itse suosin täysrasvaista juustoa maun vuoksi.

Syön sitä päivässä niin vähän, että pieni annos täysrasvaista juustoa ei merkitse laihdutuksessa paljonkaan.

Mieluummin nautin hyvästä mausta kuin söisin ison annoksen pahaa kumijuustoa.

Tee on hyvin kevyttä juomaa, ja jos haudutat teen teekannussa, riittää 0,5 tl hunajaa tai sokeria makeuttamaan koko kannullisen.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 655 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hunaja 8.2g27kcal0g6.7g0g0g
Mustikkakeitto (Valio), annos 100g255g20kcal0g5.1g0g0g
Tee 1125g2.7kcal0.7g0g0g0g
Vehnänalkio, 1 rkl10g32kcal2.9g3.3g0.8g1.4g
Becel kasvirasvalevite 35%, leivällä yleensä n. 10g2.5g8kcal0g0.1g0.9g0g
Ruisleipä, perinteinen, vesi, ruisjauho 88g197kcal5.9g35.6g1.2g9.6g
Iso Kaurahiutale Myllyn Paras 40 g75g262kcal10.5g42g5.6g7.5g
Kauralese 38g135kcal6.7g17.1g2.9g6.6g
Juusto, gouda / salaneuvos rasvaa 28-30 %, rasvaa 48 % kuivapainosta, keskiarvo 38g141kcal8.8g0g11.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3275g1650kcal71g219.8g46g50.2g
Valittu annoskoko1638g825kcal35.5g109.9g23g25.1g
Annoskoko puolitettuna819g413kcal17.8g55g11.5g12.6g
Arvot/100g100g50kcal2.2g6.7g1.4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=86110