Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g30g17kcal0.9g1.9g0.6g0g
Lihaliemikuutio Maggi6.6g19kcal0.6g0.5g1.5g0g
Kukkakaali 595g143kcal10.8g13.1g1.8g13.7g
Palvikinkku HK 3%105g105kcal18.9g0.5g3.2g0g
Vesi901g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3276g567kcal62.4g32g14.2g27.4g
Valittu annoskoko1638g283kcal31.2g16g7.1g13.7g
Annoskoko puolitettuna819g142kcal15.6g8g3.6g6.9g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=100830