Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini6g21kcal5.1g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton75g16kcal0.2g1.2g0g0.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 597g383kcal19.1g28.8g20.9g0.1g
Kananmuna, keitetty 358g511kcal44.8g1.1g36.7g0g
Sipuli (kuorittu)119g32kcal1.6g5.7g0.2g2g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g448g582kcal109.3g6.7g10.3g0g
Tilli mauste14g2.3kcal0.2g0.1g0.1g0g
Ruohosipuli, tuore21g5.6kcal0.3g0.8g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3276g3106kcal361.2g88.8g136.6g4.8g
Valittu annoskoko1638g1553kcal180.6g44.4g68.3g2.4g
Annoskoko puolitettuna819g777kcal90.3g22.2g34.2g1.2g
Arvot/100g100g95kcal11g2.7g4.2g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121