Kukkakaalikeitto vähähh

Keitä kaksi pienehköä, paloiksi pilkottua kukkakaalia (yht.

noin 800 g) noin 3 dl:ssa vettä, jossa 1 lihaliemikuutio.

Kun kaalit ovat kypsät, ota muutamia pieniä nuppuja erikseen, lisää ruokakermaa (15 %) 2 dl, mustapippuria ja kirveliä (vähän) ja sekoita sauvasekoittimella hienoksi.

Lisää nestettä siten, että keitto on sopivan sakeaa ja lisää erikseen otetut nuput.

Hyvää ja sopii vaikka parempienkin päivällisten alkukeitoksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 328 grammaa

Namhele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 100g24kcal1.8g2.2g0.3g2.3g
Lihaliemikuutio Maggi1.4g3.8kcal0.1g0.1g0.3g0g
Vesi38g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%25g40kcal0.7g0.7g3.7g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana328g136kcal5.2g6g8.6g4.6g
Valittu annoskoko164g68kcal2.6g3g4.3g2.3g
Annoskoko puolitettuna82g34kcal1.3g1.5g2.2g1.2g
Arvot/100g100g42kcal1.6g1.8g2.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=138871