Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 23g8.6kcal0.2g1.6g0g0.6g
Palsternakka 11g6.7kcal0.1g1.2g0g0.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g17g4.5kcal0.2g0.8g0g0.3g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)1.1g2.8kcal0.1g0g0.2g0g
Vesi70g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g1.1g1.2kcal0g0.2g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 28g11kcal0g2.3g0g0.4g
Mustapippuri, annos 1g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g11g22kcal2.4g0g1.4g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g3.5g4.9kcal0.1g0.2g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana329g124kcal6.2g12.6g4g3.6g
Valittu annoskoko165g62kcal3.1g6.3g2g1.8g
Annoskoko puolitettuna82g31kcal1.6g3.2g1g0.9g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.8g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712