Papusalaatti

Säilykepapuja, esim.

valkoinen cannelinipapu, vihreä flageoletspapu, punainen kidneypapu, iso valkoinen limapapu, kirkkaan vihreä favahärkäpapu
1 prk valkosipulinversoja
1 punasipuli
puolikas punainen paprika
puolikas vihreä paprika
1 rkl tuoretta punaista chiliä
1 pieni kypsä ananas
1 nippu kevätsipulia
tuoretta persiljaa

Kastike
2 hyvin pestyn limetin raastettu kuori
0,5 dl limetin mehua
1 dl neitsytoliiviöljyä
2 tl inkiväärimurskaa
2 tl valkosipulimurskaa
suolaa

Valuta kaikki säilykepavut ja esikeitä pakastetut.

Silppua sipulit, paprikat, chili, persilja ja ananas.

Lisää valutetut valkosipulinversot.

Sekoita ainekset kypsien papujen joukkoon.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kääntele kastike salaatin joukkoon.

Salaatti sopii grillatun lihan tai kalan lisukkeeksi.

Papujen lisäksi voit käyttää salaattiin vaihtelun vuoksi myös esim.

linssejä, maissia ja kikherneitä.

Energiasisältö keskimäärin / 100g: 205,7 kcal / 863,9 kJ
gluteeniton, laktoositon, kananmunaton, lakto-ovovegetaristinen dieetti

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Chokolat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g14g3.8kcal0.2g0.7g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Sitruuna kuorittu 7g2.9kcal0g0.2g0.1g0.2g
Oliiviöljy 13g112kcal0g0g12.7g0g
Valkosipuli 0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5.6g51kcal0g0g5.6g0g
Kidneypapu keitetty 100g82g78kcal5.6g11.9g0.4g5.6g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 14g19kcal1.2g2.5g0.3g0.7g
Papu valkoinen, keitetty 17g18kcal1.4g2.4g0.1g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana330g576kcal17g36.8g38.4g16.2g
Valittu annoskoko165g288kcal8.5g18.4g19.2g8.1g
Annoskoko puolitettuna82g144kcal4.3g9.2g9.6g4.1g
Arvot/100g100g175kcal5.2g11.2g11.7g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=125220