Karpin feta-jauhelihapyörykät

Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna, pieneksi pilkottu puolikas chili paprika (tai 1 tl chili jauhetta), puserrattu valkosipuli, suolaa hitunen, koska feta suolaista.

Sekoita takinaksi.

Ota sormin pieniä palloja takinasta ja pyörittele pieniksi lihapulliksi.

Laita jokaisen lihapullan sisään kuutio tai kaksi fetajuustoa.

Paista pannulla pienellä lämmöllä voissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.

Jos haluat vaihtelua, voi sisään laittaa myös esim.

nokareen vuohenjuustoa tai parmesaanilastuja.

Tarjoa vaikka valkosipulilla maustetun turkkilaisen jugurtin tai creme fraishen
kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Anuvai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1201g1994kcal228.2g0g120.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g30g31kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Chili paprika punainen68g27kcal1.4g6.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 180g226kcal19.8g0.5g16.3g0g
Voi, 1 tl, 5 g45g329kcal0.5g0.5g36g0g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 18 %, lehmänmaito, suolaliemessä 120g273kcal16.8g2g21.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3288g5760kcal538.2g28g388.4g1.2g
Valittu annoskoko1644g2880kcal269.1g14g194.2g0.6g
Annoskoko puolitettuna822g1440kcal134.6g7g97.1g0.3g
Arvot/100g100g175kcal16.4g0.9g11.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=211918