Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1199g289kcal21.7g26.4g3.6g27.6g
Oliiviöljy 41g358kcal0g0g40.5g0g
Tonnikala öljyssä 277g526kcal75.2g0g25g0g
Valkosipuli 18g20kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Sitruunamehu, laimentamaton45g9kcal0.1g0.7g0g0g
Vesi67g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3294g2403kcal196.8g60g138.4g56g
Valittu annoskoko1647g1201kcal98.4g30g69.2g28g
Annoskoko puolitettuna824g601kcal49.2g15g34.6g14g
Arvot/100g100g73kcal6g1.8g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=141083