Gnocchit

Keitä perunat suolaisessa vedessä.

Kuori ja muussaa esim.

haarukalla.

Kaada jauhot työpöydälle (tai kulhoon).

Lisää päälle perunamössö ja muut aineet, vaivaa tasaiseksi.

Jauhojen määrä riippuu perunoiden rakenteesta - kun taikina on sopivan kiinteää, rullaa sormenpaksuisiksi tangoiksi.

Leikkaa n. 1,5 cm:n paloiksi ja anna odottaa sillä välin kun valmistat esim.

bolognaise-kastikkeen.

Keitä gnocchit merisuolatussa vedessä.

Kun pallerot nousevat pintaan (ei mene kauaa!), nostele ne reikäkauhalla kastikepannulle.

(Lisää sekaan esim.

mozzarellaraastetta sulamaan ja tarjoile.)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 165 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g100g60kcal1.5g13g0.1g0.9g
Vehnäjauho puolikarkea 38g129kcal3.8g26.2g0.4g1.3g
Kananmuna kuorineen punnittu15g19kcal1.7g0g1.4g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g13g33kcal3.8g0.3g1.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana330g480kcal21.6g79g7.6g4.4g
Valittu annoskoko165g240kcal10.8g39.5g3.8g2.2g
Annoskoko puolitettuna83g120kcal5.4g19.8g1.9g1.1g
Arvot/100g100g146kcal6.5g23.9g2.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=319192