Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi73g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis78g87kcal17.2g0g2.3g0g
Voi, 1 tl, 5 g2.1g15kcal0g0g1.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.6g8.9kcal0.3g1.8g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)5.7g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Ketsuppi, Heinz3.6g3.8kcal0g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana330g234kcal35.2g6g8g0.4g
Valittu annoskoko165g117kcal17.6g3g4g0.2g
Annoskoko puolitettuna83g58kcal8.8g1.5g2g0.1g
Arvot/100g100g71kcal10.7g1.8g2.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079