Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g31g6.3kcal0.2g1.2g0.1g0.4g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 9g1.2kcal0.1g0.1g0g0.1g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki25g20kcal3.2g0.5g0.5g0g
Hunajameloni kuorittu 22g8kcal0.1g1.7g0g0.2g
Parsakaali brokkoli 13g4.4kcal0.6g0.2g0g0.3g
Saksanpähkinä 4.4g30kcal0.6g0.1g2.9g0.7g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g3.8g2.7kcal0.1g0.6g0g0g
Persilja 1.3g0.3kcal0g0g0g0.1g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g29g26kcal1.8g4.6g0.1g0g
Kananmuna, keitetty 21g29kcal2.6g0.1g2.1g0g
Rypsiöljy 3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml3.1g0.7kcal0.3g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana331g317kcal19.2g18.2g18.2g3.6g
Valittu annoskoko165g159kcal9.6g9.1g9.1g1.8g
Annoskoko puolitettuna83g79kcal4.8g4.6g4.6g0.9g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.5g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004