Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 379g1302kcal38.7g265.6g4.6g13.3g
Sokeri 199g806kcal0g198.3g0g0g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.5g0g0.1g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki234g131kcal19.8g11.7g0.5g0g
Kananmuna kuoreton 193g275kcal24.1g0.6g19.7g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g467g392kcal5.1g85.5g1.9g8.4g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 166g1180kcal0.6g0g133.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3304g8221kcal178.2g1134.4g319.6g43.6g
Valittu annoskoko1652g4111kcal89.1g567.2g159.8g21.8g
Annoskoko puolitettuna826g2055kcal44.6g283.6g79.9g10.9g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273596