Ohut pitonäkki

Sekoita 1,5 desiin maitoa suola ja ryynit.

Anna niiden turvota vähintään 30 min. Lisää loppu maito ja murenna joukkoon hiiva.

Alusta vehnäjauhoilla löysähkö taikina.

Sekoita lopuksi voi taikinaan.

Anna nousta tunnin verran.

Leikkaa taikina paloiksi ja painele niistä tasainen levy.

Kauli levy n. 0,5 cm paksuiseksi.

Siirra pellille ja kuvioi ruuduiksi taikinapyörällä.

Anna levyn nousta vielä ½ tuntia.

Pistele pinta haarukalla tiheästi.

Paista 250 asteessa 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 70 annosta ja yksi annos painaa n. 23 grammaa

Astaanneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen507g167kcal16.7g24.9g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl41g138kcal5.7g22.7g2.7g4.5g
Vehnäjauho puolikarkea 1014g3481kcal103.4g710.1g12.2g35.5g
Voi 51g368kcal0.6g0.2g41.2g0g
Hiiva, 50g36g22kcal4.7g0.4g0.1g0g
Suola, annos 3g7.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3312g8351kcal262.2g1516.6g112.4g80g
Valittu annoskoko1656g4176kcal131.1g758.3g56.2g40g
Annoskoko puolitettuna828g2088kcal65.6g379.2g28.1g20g
Arvot/100g100g252kcal7.9g45.8g3.4g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151734