Lesesämpylät (proteiini 8,8 g/ kuitu 6,8 g)

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemenrouhe
2 dl täysjyväruisjauho
3 dl vehnäjauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Sarita83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt602g277kcal19.3g28.9g9g0g
Hiiva 60g45kcal7.9g0.7g0.2g4.2g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%36g90kcal5.1g4g2g17.7g
Pellavansiemenrouhe,Risetti79g397kcal19.8g26.5g22.9g22.6g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g337g977kcal33.7g192.1g7.8g67.4g
Puolikarkea vehnäjauho (Rainbow), annos 100g469g1643kcal61g328.6g9.9g0g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl72g599kcal0g0g72.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3312g8057kcal293.6g1161.6g248g223.8g
Valittu annoskoko1656g4028kcal146.8g580.8g124g111.9g
Annoskoko puolitettuna828g2014kcal73.4g290.4g62g56g
Arvot/100g100g243kcal8.9g35.1g7.5g6.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=203761