Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 1127g269kcal20.3g24.6g3.4g25.7g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 338g214kcal10.1g16.2g11.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 34g116kcal3.4g23.7g0.4g1.2g
Oivariini, 80 normaalisuolainen34g243kcal0.3g0.3g27g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste113g406kcal32.7g1.9g31.5g0g
Rypsiöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3312g2694kcal133.6g133.4g170.8g53.8g
Valittu annoskoko1656g1347kcal66.8g66.7g85.4g26.9g
Annoskoko puolitettuna828g674kcal33.4g33.4g42.7g13.5g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130