Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 29g211kcal0.3g0.1g23.6g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 32g111kcal3.3g22.6g0.4g1.1g
Kananmuna kuoreton 27g39kcal3.4g0.1g2.8g0g
Sokeri 35g143kcal0g35.2g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g17g8kcal0g2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5g17kcal0.5g3.5g0.1g0.2g
Sokeri 10g40kcal0g9.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana332g1224kcal15g168g53.8g2.6g
Valittu annoskoko166g612kcal7.5g84g26.9g1.3g
Annoskoko puolitettuna83g306kcal3.8g42g13.5g0.7g
Arvot/100g100g369kcal4.5g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=185081