Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Valkosipuli 1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g17g4.7kcal0.1g1g0g0.4g
Oliiviöljy 1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 50g72kcal4.8g1g5.4g0.1g
Tomaattimurska 20g5.9kcal0.1g1.1g0g0.4g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g42g10kcal0.5g1.8g0.1g0g
Soijakastike 1.3g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Punaviini 8.3g5.9kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana332g238kcal12g13g13.8g2.6g
Valittu annoskoko166g119kcal6g6.5g6.9g1.3g
Annoskoko puolitettuna83g60kcal3g3.3g3.5g0.7g
Arvot/100g100g72kcal3.6g3.9g4.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424