Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 801g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 107g41kcal1.1g7.4g0.2g2.7g
Kaali, paistettu 73g60kcal0.9g3.1g4.5g1.6g
Sipuli, paistettu 33g34kcal0.4g1.6g2.7g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g11g11kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Kevyt Herkkulenkki, Atria133g174kcal16g1.5g11.9g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 467g256kcal7.4g61.2g0.8g4g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g20g79kcal0.6g4g6.8g0g
Mustapippuri 1.3g3.7kcal0.1g0.5g0g0.4g
Oivariini, juokseva, rasvaseos13g96kcal0.1g0.1g10.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3320g1508kcal54.8g162.2g75.4g19g
Valittu annoskoko1660g754kcal27.4g81.1g37.7g9.5g
Annoskoko puolitettuna830g377kcal13.7g40.6g18.9g4.8g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=87777