Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki808g646kcal105g16.2g16.2g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 808g1069kcal21.2g25.8g96.9g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 16g66kcal0g16.1g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g28g8.8kcal0g2.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3328g3578kcal252.4g121.8g226.2g0g
Valittu annoskoko1664g1789kcal126.2g60.9g113.1g0g
Annoskoko puolitettuna832g895kcal63.1g30.5g56.6g0g
Arvot/100g100g108kcal7.6g3.7g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803