Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki4854g3884kcal631.1g97.1g97.1g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 4854g6422kcal127.7g155.3g582.5g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 97g394kcal0g97g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g170g53kcal0g17g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g21504kcal1517.6g732.8g1359.2g0g
Valittu annoskoko10000g10752kcal758.8g366.4g679.6g0g
Annoskoko puolitettuna5000g5376kcal379.4g183.2g339.8g0g
Arvot/100g100g108kcal7.6g3.7g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803