Lämmin perunasalaatti

1. Pese perunat hyvin ja keitä suolattomassa vedessä

2. Viipaloi (kevät) sipulit ja puolita kirsikkatomaatit.

Revi rucola ja jääsalaatti laakealle vadille ja levitä tomaatit ja sipulit salaatille.

3. Sekoita kastikkeen ainekset (öljy, viinietikka, sinappi, sokeri, mustapippuri) kulhossa.

4. Leikkaa perunat puoliksi tai lohkoiksi ja pyörittele kastikkeessa

5. Levitä perunat salaatille.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

B2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaton 113g62kcal1.8g14.9g0.2g1g
Sipuli (kuorittu)12g3.2kcal0.2g0.6g0g0.2g
Rucola-ruukkusalaatti (Pirkka), annos 50g7g1.8kcal0g0g0g0g
Jääsalaatti ruukussa, Pirkka2.8g0.3kcal0g0g0g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen21g4.2kcal0.1g0.8g0.1g0.3g
Dijonsinappi, Maille, Original1.4g1kcal0.1g0.1g0g0g
Rypsiöljy 5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Viinietikka 4.2g0.9kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana335g252kcal4.4g34.2g11.8g3g
Valittu annoskoko168g126kcal2.2g17.1g5.9g1.5g
Annoskoko puolitettuna84g63kcal1.1g8.6g3g0.8g
Arvot/100g100g75kcal1.3g10.2g3.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134848