Kikhernemuhennos

Silppua valkosipuli ja chili, kuullota oliiviöljyssä kunnes pehmenneet ja maut irronneet.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää purkillinen kikherneitä, raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista sen jälkeen sekaan sitruunan mehu.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Survo muutama kikherne kattilan seinää vasten ja sekoita "tahnamaiseksi" ja anna hautua vielä muutama minuutti.

Tarjoile vaikka paistetun kanan kylkiäisenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Zipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kikherne säilötty Bonduelle113g147kcal7.3g22.6g3.4g5.6g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 34g9kcal0.1g0.5g0.2g0.6g
Oliiviöljy 4.2g37kcal0g0g4.2g0g
Valkosipuli 4g4.3kcal0.3g0.6g0g0.1g
Chili paprika punainen13g5.1kcal0.3g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana335g405kcal16g49.6g15.6g12.6g
Valittu annoskoko168g203kcal8g24.8g7.8g6.3g
Annoskoko puolitettuna84g101kcal4g12.4g3.9g3.2g
Arvot/100g100g121kcal4.8g14.8g4.7g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=218503