Karppaajan Lätyt

(n. 6 keskikokoista lettua)

3 munaa
2 rkl sulatettua voita
3 reilua ruokalusikallista mantelijauhetta
0,5 dl kermaa tai vettä
suolaa
ripaus vaniljasokeria halutessasi

Vatkaa munat hyvin, lisää sulatettu voi ja mantelijauhe.

Lisää kerma tai vesi joukkoon ja vatkaa suola (+ ripaus vaniljasokeria) lopuksi taikinaan.

Laita pannu kuumenemaan ja paista letut voissa.

Letut paistuvat nopeasti ja tuoksuvatkin aidoilta letuilta.

Letun saa käärittyä kätevästi ja täytteeksi sopii suolainenkin täyte.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 29 grammaa

Norimi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)8571g10800kcal942.9g25.7g771.4g0g
Voi, 1 tl, 5 g571g4171kcal5.7g5.7g457.1g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g857g5143kcal205.7g56.6g462.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g40229kcal2308.6g176g3382.8g0g
Valittu annoskoko10000g20114kcal1154.3g88g1691.4g0g
Annoskoko puolitettuna5000g10057kcal577.2g44g845.7g0g
Arvot/100g100g201kcal11.5g0.9g16.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432780